Anticonceptiepil – Apotheek de Gorzen – Schiedam

Apotheek de Gorzen

Bij Apotheek de Gorzen bieden wij u graag persoonlijke aandacht om u optimaal te ondersteunen bij het gebruik van geneesmiddelen. Stel uw vraag aan een van onze assistentes of maak een afspraak met de apotheker. Op onze website kunt u eenvoudig 24 uur per dag een herhaalrecept aanvragen. Daarnaast vindt u een uitgebreid aanbod aan informatie over geneesmiddelen, gezondheid en zelfzorg.

Groenelaan 111
3114CE Schiedam

Tel: 010-246 88 88
E-mail: info@apotheekdegorzen.nl

Anticonceptiepil

Veel vrouwen bellen eerst de huisarts voor het verkrijgen van een pilrecept, voordat ze naar de apotheek gaan om de pil op te halen. Dat hoeft in principe niet meer! Eén keer het orginele pilrecept bij de apotheek inleveren is voldoende om in het vervolg direct de pil te bestellen. U hoeft voor een pilrecept dus maar eenmalig naar de huisarts en dat bespaart u tijd en geld. Let op! Uitzonderingen hierop zijn: gebruikers van de Diane pil (cyproteron/ethinylestradiol 2mg/35 mcg), hiervoor heeft u altijd een recept nodig. Ook wanneer u van pil verandert, moet u een nieuw recept bij uw huisarts aanvragen. Wanneer u klachten heeft over uw huidige pil, dient u dit met uw huisarts te bespreken.

Wat maakt de pil onbetrouwbaar?

Sommige geneesmiddelen kunnen de betrouwbaarheid van de pil beïnvloeden. Dit geldt o.a. voor:

  • Sommige antibiotica
  • Bepaalde slaap- en kalmeringsmiddelen
  • Geneesmiddelen tegen epilepsie

In de apotheek beschikken wij over een geavanceerd computersysteem, waarmee we niet-wenselijke combinaties van geneesmiddelen en uw anticonceptiepil signaleren en aan u melden. Indien u vragen heeft over de werking bijwerkingen en combinaties met andere geneesmiddelen, kunt u ons bellen of een afspraak maken.