Services – Apotheek de Gorzen – Schiedam

Apotheek de Gorzen

Bij Apotheek de Gorzen bieden wij u graag persoonlijke aandacht om u optimaal te ondersteunen bij het gebruik van geneesmiddelen. Stel uw vraag aan een van onze assistentes of maak een afspraak met de apotheker. Op onze website kunt u eenvoudig 24 uur per dag een herhaalrecept aanvragen. Daarnaast vindt u een uitgebreid aanbod aan informatie over geneesmiddelen, gezondheid en zelfzorg.

Groenelaan 111
3114CE Schiedam

Tel: 010-246 88 88
E-mail: info@apotheekdegorzen.nl

Services

Bezorgservice

Voor mensen die aan huis gebonden zijn en daardoor niet in staat zijn de apotheek te bezoeken, hebben wij een bezorgdienst. Ook grote pakketten kunnen wij voor u langs brengen. Wilt u gebruikmaken van deze service, dan kunt u uw huisarts vragen dit op het recept te zetten. U kunt natuurlijk ook zelf contact opnemen met de apotheek. Een telefoontje van uw kant is voldoende om ervoor te zorgen dat de geneesmiddelen of hulpmiddelen bij u thuisbezorgd worden. Wij bezorgen onze medicijnen pas in de avonduren (m.u.v. de Baxterrollen) eenmalig gratis bij u.

Persoonlijk Consult

Wanneer u vragen heeft, die meer privacy vereisen dan op dat moment in de apotheek mogelijk is, vraag dan of u in de aparte spreekkamer een vraag kan stellen. Komt u op een druk moment in de apotheek en heeft u toch behoefte aan een rustig gesprek of extra uitleg over uw medicijnen, dan maken wij daarvoor graag een afspraak met een apotheker of een assistente. Aarzel niet daarom te vragen. Als u niet in de gelegenheid bent om langs te komen, dan mag u uw vragen altijd telefonisch stellen.

Bijsluiters

Met het medicijn wordt meestal een bijsluiter afgeleverd. In deze bijsluiter staat aangegeven hoe u uw geneesmiddelen moet innemen en welke voorzorgen u in acht moet nemen. Mist u er één, u kunt n de apotheek altijd om een bijsluiter vragen. Van een aantal eigen bereidingen bestaan geen bijsluiters, het middel is voor u persoonlijk gemaakt. Begrijpt u iets niet, dan kunt u altijd om uitleg vragen bij Uw apotheek.

Gratis geneesmiddelenpaspoort

Neemt u medicijnen mee op vakantie? Dan is een geneesmiddelenpaspoort handig. Hierin staat alle informatie over de geneesmiddelen die u gebruikt. Om ervoor te zorgen dat hulpverleners in het buitenland de informatie ook kunnen lezen, wordt deze in het Engels vermeld. Verder worden de geneesmiddelen bij hun stofnaam genoemd omdat die wereldwijd hetzelfde is. Behalve op vakantie, kan een geneesmiddelenpaspoort ook handig zijn bij een bezoek aan een specialist. Deze heeft dan in één document alle informatie op een rij. Heeft u belangstelling
voor zo’n paspoort, dan kunnen wij dat meteen voor u verzorgen.

Inhalatie-instructie

Voor nieuwe CARA-patiënten en CARA-patiënten die nieuwe inhalatoren krijgen of die twijfelen of ze hun inhalatiemedicijnen op de juiste wijze gebruiken, is het mogelijk om in een aparte ruimte onder leiding van een deskundige assistente te oefenen.

Incontinentiedag

Wij trachten regelmatig incontinentiespreekuren te houden in onze apotheek onder begeleiding van een hiervoor gespecialiseerde apothekersassistente. Hierbij worden de in gebruik zijnde incontinentie materialen onder de loep genomen.

Meter controledag diabetes

Voor diabetes patiënten proberen wij regelmatig glucosemeter controle dagen te houden in onze apotheek. In samenwerking met de leveranciers kunnen hierbij de betreffende meters gecontroleerd worden en/of eventuele vragen aan de orde gesteld worden.

Medicijndozen

Een medicijndoos is wellicht iets voor u wanneer u veel verschillende geneesmiddelen gebruikt en moeite heeft deze uit elkaar te houden. Om het voor u makkelijker te maken kunnen wij voor u doos in de apotheek vullen met uw medicijnen.

Zorgboeken

De zelfzorgmappen en boeken van de stichting September kunnen wij voor u bestellen. In deze boeken wordt uitgebreid stilgestaan bij een bepaald ziektebeeld. In deze boeken vindt u onder andere ervaringsverhalen, informatie over patiëntenvereniging en nuttige tips. Er zijn al zorgboeken over bijvoorbeeld: Epilepsie, Parkinson, Artrose, Astma/COPD, MS, Pijn etc. Zie ook de website van stichting September: www.boekenoverziekten.nl

Vragen

Hoe moet ik dit medicijn gebruiken? En hoe lang? Gaat het wel samen met de andere geneesmiddelen die ik gebruik? Hoe werkt het eigenlijk? Waar zijn die gele tabletten ook al weer precies voor? Aarzel niet, vraag het ons. U kunt ook met ons bellen, nog eens langs komen met uw vragen of een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek. Heeft u direct een vraag of een opmerking? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Homeopathie en zelfzorgproducten

Homeopathische producten en zelfzorgproducten kunnen we voor u bestellen als we ze niet op voorraad hebben. U kunt uw bestelling ook telefonisch doorgeven en u laten weten wanneer u het product kunt ophalen.

Cosmetica

Vichy

Ook voor cosmetica kunt u bij ons terecht. Het merk Vichy, het Franse topmerk op cosmeticagebied, staat voor hoge kwaliteit en is alleen verkrijgbaar in de apotheek. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in huid en lichaamsverzorging. Heeft u een vraag over huidproblemen of last van een droge huid vraag ons om advies. Vichy biedt een breed assortiment voor vele toepassingen en huidtypes. Daarnaast hebben wij folders en proefmonster voor u. Kijkt u voor extra productinformatie ook op www.vichy.com